30 Kasım 2009 Pazartesi

10. sınıf matematik, 1. sınav çözümleri

resme tıklayınız




29 Kasım 2009 Pazar

9 sınıf geometri 1. sınav çözümleri

resme tıklayınız

27 Kasım 2009 Cuma

12. sınıf geometri 1. sınav çözümleri

resme tıklayınız


23 Kasım 2009 Pazartesi

11. sınıf sözel matematik 1. sınav çözümleri

resme tıklayınız

19 Kasım 2009 Perşembe

Matematik sorularınızı sorun

Sevgili öğrenciler,
matematikte takıldığınız sorularınızı yüzlerce matematik öğretmeninin üye olduğu Türkiye Matematik Takımına üye olarak sorabilirsiniz ama nasıl?

  1. Bir gmail hesabı alıyorsunuz; google gruplar en iyi gmail ile çalışır, ücretsiz olarak eğer gmail hesabınız yok ise gmail.com dan açabilirsiniz,
  2. Türkiye Matematik Takımı'na üye oluyorsunuz; üye olmak için buraya tıklayın ve sağ üstteki "bu gruba katıl" kısmını seçin, ayrıca eposta gönderiminde en alttaki "eposta" kısmını seçiniz ki sorularınıza gelen cevaplar mailinize gelsin,
  3. Sorunuzu bir matemaitk editörde yazarak veya resmini çekerek mailinize ek olarak tmt_@googlegroups.com adresine gönderiniz.
  4. Gruplarla ilgili kullanım bilgileri için dns ayarlarınızı 4.2.2.1 ve 4.2.2.6 olarak değiştiriniz.

17 Kasım 2009 Salı

Evinizde uygun fiyata özel ders



evinizde internet bağlantısı var ise oturduğunuz yerden istediğiniz dersten özel ders alabilirsiniz....






Bu yazıda daha çok teknik bilgiler yer almaktadır, online özelders etkileşimindeki izlenecek eğitimsel yaklaşımlar için tıklayınız.

Devir değişti artık pek çok şey eskisine oranla daha rahat, evinizin rahatlığında olabiliyor. Özel ders için de bu durum aynen geçerli. Yardımcı yazılımlar sayesinde sesli ve görünlü iletişim kurmak ve online whiteboard siteleri veya yazılımları ile tahtada ders işlercesine eşzamanlı ders yapmak mümkün. Bu yardımcı yazılımlarla mesafeler ortadan kalkıyor, öğretmen anlatımını yapabiliyor, öğrenci anlamadığı yeri anında öğretmen anlatırken sorabiliyor, hem öğretmen hem öğrenci tahtaya el ile yazabiliyor, tahtaya resim ekleyebiliyor. Sorularla durumu biraz daha açmaya çalışalım;

Öğrenci takıldığı soruyu nasıl sorabilir ?

a. tahtaya yazarak; okuldaki tahtaya yazmak gibi tahtaya öğretmenin o an anlattığı ile ilgili veya herhangibirşeyi yazarak ve sesli anında sorabilir, el ile yazma işlemini mouse hareketleri ile yapabildiği gibi çok daha etkin bir şekilde adeta "el ile yazarcasına" yapmak için "grafik tablet" kullanımını kesinlikle öneriyoruz, 60 lira civarında olan bu alet ile dersler çok daha etkin ve kaliteli işlenmektedir, grafik tablet tanıtımı için tıklayınız.

b. resim yükleyerek; öğrenci okulda işlediği bir soruya veya kitapta karşılaştığı bir soruya takılmış olabilir, artık hemen herkeste olan bir dijital kamera ile (birçok telefonda da bu kameralar entegre olarak mevcut) sorunun fotoğrafını çekerek veya scanner ile taratarak jpg formatında resme cevirip bilgisayarına yükler ve yardımcı yazılımlardaki özellikler ile öğretmen ile ortak kullanılan beyaz tahtaya bunu yükleyebilir, öğretmen de soruyu okuldaki tahtada soru çözer gibi çözebilir.

Yüksek bağlantı hızı gerekir mi?

Hayır, internette en çok bağlantı götüren görüntülü iletişimdir ama burada kamera ile görüntülü iletişim değil,sözkonusu olan ortak kullanılan bir yazılım sayesinde paylaşılan bir beyaz tahtadır, denemelerimizde en düşük adsl bağlantıda bile oldukça iyi sonuçlar elde ettik ve sorunla karşılaşmadık. Ama bağlantının dial-up değil adsl olması zorunludur.

Ders için ek bir araç gerekli midir?

Tahtaya mouse ile çizmek zordur ama imkansız değildir, ancak "grafik tablet" diye isimlendirdiğimiz ve bilgisayar ekranına el ile yazı yazma becerisi kazandıran bir araçla, dersleri online işlemek çok daha keyifli hale gelecektir. Bu araç ile mousea göre çok daha hassas bir şekilde tebeşirle yazmak gibi tahtaya yazı yazılabilecektir. Ders için yeterli olan modelleri 90 lira civarındadır, bizden ders alan öğrencilerimize model seçimi ve kullanımı konusunda yardımcı olmaktayız.

Online ders ücreti ne kadar?

Sitemizin sunduğu öğrencinin evinde özelders hizmeti 90 dk için yaz kampanyasında 100 lira idi, ancak online özelders, mesafeleri ortadan kaldırdı ve öğretmenin yola ve hazırlığa harcayacağı yorulma ve zaman kaybı gibi nitelikleri de azalttığı için ücret daha hesaplıdır , 90 dk ücreti 70 liradır, ders 45 er dklık iki bölümde yapılır. Ancak derse başlamadan önce öğrencinin seviyesini belirlemek ve sistemi tanıtmak için de kısa bir ders yapılır, öğretmen öğrenciye seviyesini anlamak için sorular sorar ve anında cevap ister, bunu bir doktorun hastalığı tespit için tahlil yaptırmasına benzetebilirsiniz, öğretmen de ders ile ilgili sorunu tespit veya ders işleyis planını en iyi şekilde yapabilmek için bu seviye tespitini yapar, bu seviye tespiti aslında ücretsiz idi ama dalga geçmek için, ve sadece sistemi öğrenmek için başvuranların olabileceğini düşünerek 15 lira gibi bir ücret belirledik.

Sistemi kullanmak zor mu?

Hayır tam tersi çok kolay, ilköğretim 5. sınıftan lise son öğrencilerine kadar, öğrenciler sistemi birkaç dk da öğrenebilmektedirler. Sistemin kullanımı okulda tahta kullanımından bile daha kolaydır.

online özel ders almak için ne yapmalıyım?

http://www.ozeldersci.com/ sitesinde sol sütunda üstlerde "özel ders istiyorum" bağlantısına gerekli bilgileri girip online ders almak istediğinizi belirtmelisiniz.